ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΣΤΑΘΕΡΟ, ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ

DSpace,
το ευέλικτο σύστημα ψηφιακού αποθετηρίου

Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα για Ψηφιακά Αποθετήρια
Το DSpace είναι το δημοφιλέστερο πακέτο λογισμικού για χρήση Αποθετηρίου στην Ελλάδα, καθώς χρησιμοποιείται από οκτώ Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ένα Τεχνολογικό Ίδρυμα και κάποια ερευνητικά Ιδρύματα και με 1100+ εγκαταστάσεις παγκοσμίως.

Το λογισμικό DSpace είναι ένα πρωτοποριακό ψηφιακό σύστημα βιβλιοθηκών που λαμβάνει, αποθηκεύει, ευρετηριάζει, διατηρεί και διανέμει το πνευματικό απόσταγμα της ερευνητικής δραστηριότητας πανεπιστημίων και εμπορικών οργανισμών σε ψηφιακή μορφή, δηλαδή το εκπαιδευτικό υλικό, την έρευνα που παράγεται από τα μέλη της ερευνητικής κοινότητας οποιουδήποτε οργανισμού, σε τοπικό ή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αναλυτικότερα:

Καταχώρηση συλλογή, αποθήκευση, υλικού, υποστήριξη μεταδομένων για την περιγραφή

Εύκολη πρόσβαση στο υλικό με χρήση Αναζήτησης και πολλαπλών Ευρετηρίων

Δυο επιπέδων Διατήρηση Ψηφιακών Τεκμηρίων.

Μακροχρόνια διατήρηση υλικού και Λειτουργική Διατήρηση – Ο φορέας αποφασίζει ποια ψηφιακά τεκμήρια θα διατηρήσει στο μέλλον.

Δυο επιπέδων διαχείριση της διανομής ψηφιακών τεκμηρίων μέσω του ιστού

Το περιεχόμενο μπορεί να περιλαμβάνει ψηφιοποιημένο υλικό (βιβλία και περιοδικά) Άρθρα, Τεχνικές Αναφορές, Πρακτικά Συνεδρίων, Διατριβές/ Διπλωματικές Εργασίες/ Πτυχιακές, Ήχος/Βίντεο, Σύνολα Δεδομένων, Στατιστικά, Γεωχωρικά Δεδομένα, Εικόνες, Εκπαιδευτικό Υλικό, Ψηφιοποιημένες Συλλογές Βιβλιοθηκών
εξειδικευμένες υπηρεσίες και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων

Υπηρεσιες

Η Εταιρεια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
+30 2610 318652

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας η σελίδα αυτή χρησιμοποιεί cookies. Η συνέχιση πλοήγησης προυποθέτει ότι αποδέχεστε την χρήση αυτή.